Sider

onsdag den 27. november 2013

Sy til din baby #14 - Fleecedragt

Denne fleecedragt er beviset på hvad der sker når man ikke tænker sig om inden man klipper.
Jeg fik nemlig klippet to forstykker - ved ikke lige hvilken klovn der havde lagt stoffet dobbelt!

Nå, men det ekstra forstrykke resulterede så i, at der ikke var stof nok til hverken hætte eller ærmer. For at få plads til ærmer måtte rygstykket og hætten klippes over på midten , med det resultat er der er kommet pyntstikninger midt over ryggen og på hætten - der er jo ingen der ved at det ikke er meningen sådan.

I øvrigt blev hætten også alt for lille, så lynlåsen kunne ikke lynes helt op i halsen. Jeg besluttede at sy dragten helt færdig alligevel, så måtte hætten bare være til pynt.

Til mit store held skulle min kusine sy en dragt helt magen til og hun klippede, efter min fejl, selvfølgelig rigtigt og efterlod et stort stykke ekstra stof som jeg kunne lave en ny hætte af. Så halvdelen af dragten måtte pilles op igen for at jeg kunne montere den nye hætte. Men jeg synes nu det var besværet værd - Nu kan hætten både være til pynt OG bruges på samme tid!


Dragten er syet i petroliumsfarvet jersey (som i øvrigt er sindsyg svært at fotografere) med turkise stjerner fra Stof og Stil. Den er foret med turkis fleece og monteret med turkis rib i ærmer og ben samt rundt om lynlåsen.

11 kommentarer:

 1. Den er rigtig fin og vi er nok mange som kender det der med at få klippet eller syet noget som ikke helt var meningen ;-) Hvilket mønster er det? Jeg kan godt lide at ribben følger lynlåsen og rundt om hætten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også er en rigtig fin detalje :)

   Mønsteret er fra Ottobre 4/2012 og jeg synes den har en rigtig god pasform. Modellen i bladet er dog uden foer.

   Slet
 2. Hvor er den flot! Og nej, ingen opdager, at de pyntestikninger ikke var meningen. Synes virkelig, at den er beviset på, at der også kan kommer flotte ting ud af fejl - hvis bare man er vedholdende nok! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorte. Jeg er også rigtig glad for at jeg tog mig sammen og lavede de reperationer der skulle til for at få et færdigt godt resultat ud af den istedet for bare at smide den ud som jeg flere gange havde lyst til.

   Slet
 3. Virkelig flot og lækker dragt - og nej der er da ingen der opdager at det var meningen med de ekstra pyntestikninger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.

   Jeg synes faktisk at de ekstra pyntestikninger giver lidt ekstra detalje til dragten.

   Slet
 4. Super flot dragt. Og smart med jersey yderst og fleece inderst. Og jeg vil give dig ret, det er svært at fotografere de blå-grønne nuancer, men dragten tager sig rigtig godt ud alligevel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det var faktisk meningen at det skulle have været omvendt - fleecedragt udvendigt og ensfarvet Jersey indvendig. Men jeg kunne ikke finde noget fleece der matchede hverken i mønster eller farve som det jeg havde udset mig i hovedet, så nu blev det altså omvendt. Og jeg er rigtig glad for resultatet.

   Slet
 5. Ej, hvor er det bare en flot dragt!
  Og sikke flotte sy detaljer du har lavet herpå! Det ser virkelig proffesionelt ud! Wauv.

  SvarSlet
 6. HOLD DA OP; hvor er den fed!!! :-) Alt besværet værd, uden tvivl - men føj da, hvor jeg kender den slags 'tanketorsk'/praktiske brølere. Det er SÅ irriterende...men om ikke andet, så lærer vi (og nogle gange også andre) heldigvis af vores fejl. Det er bare så ærgerligt, når man har brugt rigtig lang tid på et projekt - heldigt for dig, at du fik 'hamstret' lidt rester alligevel, så du kunne få lavet hætten stor nok.

  Jeg HÅBER, at jeg kan finde tid (og energi!) til at få lavet en fleecedragt til Bettefisen...så jeg har i alle fald bidt mærke i, at jeg IKKE skal klippe i dobbeltstof ;-)

  KH L

  SvarSlet
 7. Wauuu hvor den da endte med at blive flot!!!

  SvarSlet